Grafisk profil Rica hotell frukost

Home / Portfolio Item / Grafisk profil Rica hotell frukost

Projekttyp: Skoluppgift, gymnasiet
Datum: 2012-09-15

Under gymnasiet fick vi en uppgift där vi skulle skapa en grafisk profil till Rica hotells nya frukostkoncept. Det vi skulle ta fram var: färger, typsnitt, logotyp och förslag på hur profilen skulle användas. Till uppgiften tillhörde även att göra en analys på sitt eget arbete. Det här är texten jag skrev som analys av min egen logotyp: Jag började först med att skissa upp en massa olika förslag på olika logotyper. Jag hittade en och började rita upp den i datorn. Logotypen föreställde ett maskros frö som skulle symbolisera frihet och en ny fräsch start på dagen.

Efter att jag hade jobbat med den ett tag och kände att jag satt fast tänkte jag om. Jag struntade i alla mina tidigare skisser och började på att fundera vad som var originellt med Rica hotel frukost. All hotell frukost är god, så det gäller att peka mer på vad som är speciellt med deras frukost. Så vad är så speciellt med Rica hotel frukost? Jo de samarbetar med Svenska kocklandslaget som hjälper till att ta fram en bra frukost. Svenska kocklandslaget är världens mest framgångsrika kocklag så samarbetet med dem bör visas upp mer.

För att framhäva det svenska valde jag samma färger som svenska flaggan har. Bandet ska symbolisera rika hotells affärsidé som är ”Med det goda värdskapet ska vi leverera hotelltjänster med kvalitet och marknadsanpassade produkter till affärs-, konferens- och privatmarknaden” Bandet binder samman Rica hotel med deras frukost, gäster och kocklandslaget. Jag har även valt att lägga in en del av Rica hotel logotyp. Det är stjärnan och halvcirkeln som jag har placerat i mitten av bandet. Anledningen till att jag ville ha med en del av deras logotyp är för att man ska känna att frukosten tillhör hotellet och inte bara är helt eget. Det är ju ändå hotellet som står för frukosten och jag tycker att det är viktigt att ha något lika i båda logotyperna för att visa samhörighet.
För att ännu en gång framhäva kocklandslaget medverkan valde jag att illustrera en kockhatt. Det ger en känsla av att det är bra mat, men det ger även logotypen en lite lättsammare syn istället för det stilrena och strikta som det blir utan hatten.

Typsnitten som jag har valt att använda i Logotypen är Bodoni town på ”God Morgon” och Espacio på ”Rica hotel i samarbete med svenska kocklandslaget” Anledningen till att jag valt just dessa typsnitten är för att jag tycker att de passar deras målgrupp bra. Under 2009 började Rica hotel med ett helt nytt koncept som innebär att dom satsar mer på barn och barnfamiljer. Självklart bor det även affärsmänniskor på hotellet så det är viktigt att inte bara rikta sig mot barn. Jag tyckte därför att Bodoni town passar bra i logotypen eftersom den varken är för strikt eller för barnslig.

Här kan du se hela den grafiska manualen.

Rica-hotel-logo

Logotypen. 

rica

Lite tillämpningsförslag.