Att fräscha upp ett kök billigt i hyresrätten

Home / Inredning / Att fräscha upp ett kök billigt i hyresrätten

Nu ska jag vara helt ärlig. När jag för första gången var och kollade på min nya lägenhet fick jag lite smått panik av köket, ni ska få se bilder så tror jag de flesta förstår vad jag menar. För det första var köket oproportionerligt stort i jämförelse med resterande del av lägenheten, då menar jag inte att det bara var stort, det var ENORMT. Det bodde en kille i lägenheten innan och han tyckte inte att inredning var det roligaste man kunde ägna sig åt så avsaknaden av mattor och gardiner i köket bidrog också till det första dåliga intrycket. Efter att jag tittat på lägenheten första gången var mina tanke att jaja det får väll duga så länge. Jag ville ha mitt eget ställe igen och inte ha de flesta av mina grejer nerpackade i kartonger som jag hade just då. Så jag tackade ja till lägenheten, den hade ändå bra läge, balkong och var en stor etta på 51 kvadrat, för en rimlig summa.

Under de månader jag fick vänta på att få flytta in kollade jag mycket inspiration på nätet om hur jag skulle få det så bra som möjligt i lägenheten. Jag ville ju inte lägga ner några större summor eftersom det är en hyresrätt men samtidigt ville jag få det mysigt så jag skulle trivas. Sen finns det ju även riktlinjer för vad man får och inte får göra i en hyresrätt, men bolaget jag hyr av är inte så strikta utan det enda jag hade att förhålla mig till var att det jag gör ska gå att återställa till så som det var innan.

Först ville jag byta ut golvet men det fick bli en stor matta istället. Det jag har gjort är att jag har bytt ut alla handtag från några små silvriga knoppar till ett par lite större svarta järnknoppar som jag hittade på indiska för ca. 15kr styck. Jag har köpt kontaktplast och fäst på alla bänkytor för att få det att se ut som en svart skiva i trä, det ser faktiskt väldigt verkligt ut. Ett minus med köket var att det inte finns så mycket bänkyta tyvärr så mormor och morfar hjälpte mig att bygga på en till skiva som även den fick kontaktplast så det ser ut som en riktig bänksskiva.

Efter lite fix och trix är jag väldigt nöjd med hur mitt kök ser ut och det känns inte längre onödigt stort när det fick lite mer möbler och inredning. Det har blivit stor skillnad men jag har inte lagt ut särskilt mycket pengar. Jag vet inte exakt hur mycket det blev men under 1500kr.

Nu älskar jag att ha ett stort kök, det passar ju mig perfekt som älskar att laga mat och ha vänner över på middag.

Jag har gjort en liten film, mest för min egen skull eftersom jag har som mål att lära mig göra rörligt material i Adobe Premiere pro.