På besök hos Maja & senaste ”nytt”

Home / Vardagen / På besök hos Maja & senaste ”nytt”

stockholm-maja-7maj

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev här senast, så nu kände jag att det var dags för en uppdatering. Förra helgen var jag i Stockholm och hälsade på Maja. Som jag skrev i det förra inlägget har hon flyttat till Stockholm för att ha praktik. Vi hade en jättehärlig helg tillsammans i Stockholm. Vi hade sol hela helgen och jättevarmt och skönt, så då passade vi på att vara utomhus mycket. På fredagskvällen när jag kom fram gick vi och åt tapas på ett ställe i närheten av Majas lägenhet. Älskar verkligen tapas, har annars så svårt att bara välja en rätt från menyn så tapas passar mig perfekt när jag får ta lite av varje.

På lördagen fyllde Maja år så då var hennes familj i Stockholm på besök. Vi började dagen på ett café där vi åt en stor räkmacka till frukost, lyxigt! Sedan hämtade Majas pappa upp oss i stan och vi åkte ut till Värmdö för att träffa familjen och fira Maja med mat och tårta. På kvällen fortsatte vi firandet med att göra tacos och drinkar hemma hos Maja och senare kollade vi in Stockholms nattliv. Det blev ändå en ganska lugn kväll så vi vaknade upp pigga dagen efter och tog oss ut i solen. Vår tanke var att vi skulle äta brunch men klockan drog iväg så det fick bli lunch i Gamla stan istället. Efter lunchen tog vi spontant båten över till Gröna lund, men vi valde att inte gå in på anläggningen utan att istället promenera runt i de fina omgivningarna.

I skrivandets stund sitter jag i soffan och tar det lugnt. Vid tre ska jag iväg och jobba, kör kvällsvecka denna vecka så då jobbar jag 15-23.30. Det passar mig som kvällsmänniska bra, även fast morgonpassen också är bra på sitt sätt, då börjar jag vi 06.00 och slutar vid 15 istället. Det är skönt att ha så mycket kvar av dagen efter man slutat men jobbigt att gå upp så tidigt.

Jag har haft en jättebra helg där jag hunnit träffa kompisar och min mamma. På fredagen lagade jag och mamma lammracks, det är ett av recepten vi ska ha med i vår kokbok som vi håller på med så vi lagade den rätten och fotade. På lördagen storstädade jag hela dagen eftersom mina kompisar skulle komma över på middag och kolla Eurovision. Jag hade förberett lite olika smårätter, som tapas, när tjejerna kom och det blev jättelyckat. På söndagen hängde jag med Felicia hela dagen, hon sov över här lördag-söndag, så på morgonen gjorde vi amerikanska pannkakor och smoothie, mumsigt!

brunch-15maj