En tur till Stockholm

Home / Vardagen / En tur till Stockholm

stockholm

I tisdags åkte jag och Maja till Stockholm. Maja skulle skriva kontrakt på ett rum hon ska hyra när hon ska till Stockholm på praktik i April och jag följde med som sällskap. Vi tog tåget från Karlstad på tisdagsmorgonen och var framme vid lunchtid. Då började vi med att leta upp hotellet och checka in. Hotellet låg centralt men var väll inte riktigt vad vi väntat oss då vi fick ett rum i källaren utan fönster men det var i alla fall fräscht. Dock var väggarna till badrummet gjorda av glas så man såg in, det var ett minus. Efter vi checkat in på hotellet gick vi och åt lunch på en asiatisk restaurang som hade lunchbuffé med massa olika rätter, till min glädje fanns det även sushi. Sedan gick vi affärer och shoppade lite och senare kollade vi in Majas lägenhet och hon skrev på kontraktet.

På kvällen mötte vi upp Majas kompis Bea och hennes kompis My. Vi åt mat på Sangria Tapas & Bar där jag varit en gång tidigare för ett par år sedan tillsammans med mamma och mormor. Kom ihåg att det var väldigt god mat då så därför gick vi dit. Senare gick vi till en engelsk pub och tog ett glas innan vi gick hem till hotellet och sov.

Dag två, alltså onsdag, blev det också en sväng på stan. Lite shopping och mat. När vi tröttnade på att gå i affärer tog vi en promenad till Gamla stan och strosade runt där en stund. Har bara varit där på sommaren annars och då brukar det vara så mycket folk men nu var det lugnt och skönt. Tyvärr var det väldigt kallt ute så vi orkade inte gå runt särskilt länge innan vi blev kalla och ville gå in.

Vi hade en jättemysig resa och jag ser fram emot att åka och hälsa på Maja när hon flyttar upp till Stockholm, men självklart är de tråkigt att hon inte längre kommer vara i Karlstad med mig.